Spring naar hoofd-inhoud

Autisme en ADHD…

In het kader van Passend Onderwijs heeft de regering besloten dat kinderen met deze problematiek gewoon in het regulier onderwijs moeten blijven. In de praktijk heeft het reguliere onderwijs niet altijd de kennis en de mogelijkheden om de kinderen ook daadwerkelijk passende aandacht en begeleiding te geven. Daarom is het fijn als deze kinderen in een één op één situatie net even die extra aandacht kunnen krijgen om te leren hoe ze hun dag kunnen organiseren en plannen, kunnen omgaan met sociale situaties, handvatten bij hun leerstof, etc.

Tevens kan ik bij je thuis komen om in de thuissituatie handvatten te geven om in het zorg intensieve gezin meer rust te creëren.

 

Als moeder van twee kinderen met Autisme en ADHD en als leerkracht heb ik de nodige ervaring met hoe om te gaan met deze doelgroep. Tevens heb ik de nodige cursussen gedaan over deze gedragsproblematiek en ben ik thuis in de methode van Colette de Bruin “Geef me de vijf”.

Mocht je kind deze diagnose hebben en loop jij of je kind vast, schroom dan niet om contact met mij op te nemen om te kijken wat ik voor je kan doen.